"Here is my secret. It is very simple: One sees clearly only with the heart. Anything essential is invisible to the eyes."
/The Little Prince/

2012. június 11., hétfő

Day 1.... or 1day....2days...???? :)

Na akkor, most kerultem net kozelbe...... csak egy ket dolgot tudtam a telefonomrol felrakni facebookra.
Igazabol, kell a laptopomhoz egy uj tolto vagy csatlakozo, es meg azt beszerzem..... na majd megoldom mert ugye ugyes kislany vagyok. :)
De akkor az elejetol indulva.
Sikeresen elindultunk otthonrol amikor is eszunkbe jutott, hogy vajon mennyi lehet maximum a borond sulya...... hat apu 30ra saccolta az enzemet, de remenykedtem, hogy azert fel lehet vinni annyit, megiscsak 3 honapra megyek. De NEM lehetett max. 23 kg!!!!! WHAT???
Na akkor elkezdtunk kipakolni belole, de minden csak olyan volt benne ami tenyleg szukseges...
Na vegul sikerult beallitani!
Be is csekkoltunk aztan es jott a varakozas 14:15-ig.
Fantasztkus kepak keszultek anyuval (amit majd kesobb fel is rakok! :)) es ettunk ittunk volt dinom danom. :) Majd lassan elindultunk az ellenorzes fele, kovetkezett a bucsuzkdas. Azt hittem, hogy konnyebb lesz, mint 3 eve, de egyaltalan nem volt az.... ugyanaz az erzes fogott el, de valoszinuleg jobban is. Viszot amikor az en egyetlen anyukam emlekeztetett egy fontos dologra (pontosan arra, hogy mindig tudjam, hogy o szeret) egy csapasra feltoltott energiaval, es egy megmagyarazhatatlan erzessel, amit csak konnyekkben tudtam megmutatni neki.
A vizsgalatnal minden konnyen ment, nem kellett kidobnunk semmit. Majd jott a kapu keresese........ egy kicsit felrevezettuk magunkat, de aztan megtalaltuk.... it was a piece of cake :) de nem is kellett volna annyira sietnunk, mert aztan bemondtak, hogy a gep muszaki okok miatt elorelathatolag 15 minittel kesobb indul. GREAT!! hogy dogjuk elerni a csatlakozast???? FUTVA :D :D :D
A Zurick-i gepen azon izgutunk, egy jo kis laktozbomba kozben, merthogy movenpick vanilia fagyit szolgaltak fel nasikent, hogy azon a rohadtnagy repteren, milyen gyorsan kell majd futnunk. Ahogy leszalltunk, tenyleg elkezdtunk futni, es Svajcbol kb csak a repteret lattuk sot meg azt is csak kepen nezte meg kesobb New York-ban :)
Vegul felszalltunk a New York-i repulore! Jajjjjj de jo volt, Mindenki egyben, egyutt!
Innentol kezdve relax, es pihi, es ehezes! :)
De ahogy felszalltunk jott egy kis kaja, valami sos ropit kaptunk. :) Gondoltam, hogy nem lesz sok mert 3 eve a Lusthansan sem kaptunk valami sokat...... hat POZITIVAN csalodtam. Annyit kaptunk, hogy huuuuuuuuuuuuuuuu...... eleg volt, csak szegeny szervezetem, nem tudta, hogy itthoi ido szerint miert kap ejfelkor enni..... :) ess az agyam is mar beallt foleg amikor azt mondtak neki, hogy Jo Reggelt of course in english :)
Nagyon jo volt megint repulni, egy kicsit gonboc volt a hasamba, de ez normalis, mindenki feszengett mellettem azert... :) Ha nem moderalom magam, hanem elengedem az erzeseimet akkor biztos elbogom magam, de nem a felelmetol, hanem a boldogsagtol.... fantasztikus erzes volt ujra a fellegekben jarni, szo szerint.
Aztan a hosszu ut is veget ert. Szerencsesen leszalltunk es indultunk a megrendelt kocsinkhoz, amire persze egy kicsit varni kellett. USA ido szerint 19:40-kor szallt le a gep, es 20:20-kor jott a kocsi. Megvartuk leszalltunk es vegigmentunk a fantasztikus es gyonyoru szepen kivilagitott New York varosan.
A Chealse Star Hostelbe erkeztunk olyan husz percre ra, beiratkoztunk, mindent elrendeztunk, es egy jo forro furdot vett mindenki!!!!!! AAAAAAAA nagyon jo volt :) Es hat a WC az valami nagyon edes kis WC volt mi a Timivel (O az egyik munkatarsam) azonnal beleszerettunk, persze foto is keszult rola, amit ahogy lesz alkalmam fel is toltok.
Aztan egy gyors internet proba, ami nem jott ossze, es aztan alvas, amit ugye a gepen nem igazan lehetett....
Reggel 5kor szem kipattan...... atallas! Nem baj tuleljuk... meg kell par nap es minden megoldodik.
Nem baj ugyis kelni kellett mert talalka volt a tobbiekkel New York varos masik felen.
Meg jo hogz idoben elindultunk, mert borond cipelese a Subway-en egy elmleny (ironia) es jo kis reggeli torna, folag akkor, ha kozlik veled, hogy a masik oldali megalloban kellene lennunk. :)
Vegul megerkeztunk a masik munkatarsam altal kinyomtatott terkep alapjan. A hiedelmekkel ellentetben terkeppen ki lehet igazodni New Yorkban, csak egy kis ido kell hozza meg baratok :)
Ismeros arcok kovetkeztek es mehettunk bankszamlat nyitni, ami szintan gyorsan ment, es fantasztikusan szep dombornyomott kartyat kaptam :)
Del, fel 1 fele vegre elindultunk a taborba, azzal a busszal ami kolun ertunk ott be a varosba! Mindannyian fellelegeztunk, hogy ott ulunk es nem volt semmi galiba (kopp-kopp-kopp).
2 es fel ora ut utan pedig megerkeztunk a taborba, Camp Schodack!!!!!!!!!!!!!!!!
Korbevezettek, udvozoltek. Mindenki nagyon aranyos es segitokesz. En jelenleg ehes es faradt vagyok, de nemsoka  vacsi, es aztam megyek aludni is.
Nem hiszem, hogy minden nap fogok tudni irni..... sot...... biztos, hogy nem. Sajnos. A gyerekek meg nincsenek itt, de elvileg het kozepen ok is megerkeznek 350 kis gyerek es 150 support staff, ekor lesz teljes a letszam.
Na sok puszi es akkor majd jelentkezem nemsokara!!!!!! <3
Csokozon es oleles,

Bri <3

1 megjegyzés:

  1. Drága Bri! Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél. Nagyon jó volt olvasni a bejegyzésedet! Érezd nagyon jól magad és vigyázz magadra!
    Love,
    Kati

    VálaszTörlés